снимка Държавна агенция Електронно управлениеБлизо 1,5 млн. лева с ДДС дава

...
снимка Държавна агенция Електронно управлениеБлизо 1,5 млн. лева с ДДС дава
Коментари Харесай

Близо 1,5 млн. лв. дава държавата за надграждане на е-услугите

снимка Държавна организация " Електронно ръководство "

Близо 1,5 млн. лв. с Данък добавена стойност дава страната за надграждане на на интеграционния пласт на Единния модел и гарантиране на работоспособността му. Намерението на Държавната организация „ Електронно ръководство “ е посредством надграждане на съставен елемент на интеграционния пласт на Единния модел в частта му „ интеграционна шина за достъп и ръководство на ИТ услуги и данни “ да се подсигурява високо равнище на досегаемост на електронните услуги.

Проектът се финансира от Оперативната стратегия „ Добро ръководство “, съобщи.

Целта е да се надгради и поддържа работоспособността на Интеграционната шина за достъп и ръководство на ИТ-услуги и данни, като част от интеграционния пласт на Единния модел.

Въпросната „ интеграционна шина за достъп и ръководство на ИТ услуги и данни “ съставлява единна точка за достъп до ресурсите и услугите на електронното ръководство (ЕУ).

Шината разрешава премахването на P2P (point-to-point) връзките сред системите и улеснява администрирането на ЕУ, трансформиране на протоколи и данни от един формат в различен, използване на политики, валидиране на интерфейси, за оторизация на достъп и други

Дава опция също за оркестровка на комплицирани и паралелни процеси. Предоставя опция за достъп до централно хранилището на Уеб услуги (Web Service repository) и връзка с поддържаните централизирано списъки, класификатори и речници до аварийните копия на сериозни регистри и бази данни.

Интеграционната шина е основна за работата на системата е-Авт, като дава с изключение на опция за връзка с другите хоризонтални системи на ЕУ и благоприятни условия за централизирано използване на политики за достъп до съответните системи (Policy Enforcement Point),се сочи в документите на оповестената социална поръчка.

Като цяло със самата система за електронно ръководство се цели понижаване на административната тежест пред жителите и бизнеса и основаване на по-добри условия за икономическа и капиталова активност, за развиване на електронното ръководство като основа за рационализация на държавната администрация и усъвършенстване на процесите по административно обслужване на жителите и бизнеса.

В Държавна организация „ Електронно ръководство “ е създаден и одобрен „ Единен модел за заявяване, възнаграждение и даване на електронни административни услуги “ при гарантиране на досегаемост и приложимост на услугите и опазване на административната автономия на административните органи.

Моделът, оповестен на адрес https://unifiedmodel.egov.bg/wps/portal/unified-model/home,  описва главния работен развой при заявяване и даване електронни административни услуги посредством минимални старания и потребление на наличните софтуерни средства. Чрез него може да се съобщи услуга от всички администрации - централната, регионалните, общинските и профилираните териториални администрации.

За да може да се ползва признатият и одобрен Единен модел за заявяване, възнаграждение и даване на електронни административни услуги е належащо обаче всички хоризонтални съставни елементи да работят в синхрон и да имат стандартизирани интерфейси.

Затова е належащо да се осъществя единна точка за достъп до ресурсите и услугите на ЕУ, посредством надграждане на съществуващата интеграционна шина, основана на IBM ESB. Трябва също да се осъществят конектори/интерфейси към хоризонталните системи на ЕУ и новата интеграционна шина да дава единна точка използване на политики за сигурност и достъп до ресурсите на ЕУ.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР